Kékes Réka

Erotikus Masszázs vs. Szexuális Masszázs

avagy az érzéki érintés szándékai

kekes reka

A szexuális töltetű masszázsoknak rengeteg fogalmi elnevezése van a szexpiacon, de ezeknek a szolgáltatásoknak szinte kivétel nélkül egy szándékuk van: elélveztetni a klienst bármilyen körülmények között. De milyen professzionális keretek között elérhető, szakemberek által végzett érintésfolyamatok vannak még a test kihasználására épülő feszültséglevezető szexmasszázsokon túl, és célját tekintve milyen lényegi szándékok és különbségek vannak?

 

Szexmasszázsok a mindennapokban

A hagyományosan elterjedt szexmasszázsoknál eltérhet a masszázsidő, a test érintésének és a szexuális kényeztetésnek az időhossza és aránya, az érzéki, érzékébresztő, erotikus vagy szexuális érintések időarányban vett mértéke, az izgalmi mélyülés vagy a csúcsszakaszok hossza, de a cél ugyanaz: a kliens vagy a masszőr által elvárt szexuális orgazmus bekövetkezte. Egy pár másodpercig tartó energiakisülés a testben, melyet hosszabb-rövidebb előkészítés előz meg, hogy megtörténhessen.

 

A SZEXMASSZÁZSOKON TÚLMUTATÓ LEHETŐSÉGEK

A szexuális energia aktiválásából felépülő orgazmikus állapot és jelenlét olyan életenergia-vibrálás a teljes testben és energiarendszerben, amivel érdemes játszani, fenntartani, növelni – folyamatosan fokozva a test kapacitását – hozzászoktatni az intenzívebb gyönyörállapotokhoz.

 

Ezért egy professzionális keretek között lezajló erotikus-szexuális jellegű érintésfolyamat célja a társadalmilag deklarált szexnegatív – tehát az energiától megszabadulni vágyó – szándékok, szokások és beidegződések felülírása, és ehelyett a szexuális energia validálása, elfogadása, életben tartása. A szexualitás végtelen örömére, az örök vibrálásra, a vágyban maradás érzésére való igent mondás – amely a test szexuális-erotikus limitáltságából való kilépéshez, valódi gyönyörhöz, táguláshoz és szexuális kapacitásnöveléshez vezethet.

 

Ezért a megszokott, hagyományos, szexnegatív hátterű masszázsokhoz képest, ahol az erotikus masszázs és érzéki testérintés csak megtűrt előjátéka a végkifejletnek, a professzionális erotikus masszázsfolyamatok teljesen más értelmezés alá kerülnek.

AZ EROTIKUS MASSZÁZS VALÓDI SZÁNDÉKA

Az erotikus masszázs egy olyan érintésfolyamattá válik, melynek a célja a teljes test megnyitása és az orgazmikus energia keringtetése, folyamatos növelése. Egy olyan – a szexuális szervek izgatásától – független és önálló folyamat, mely a testben alvó gyönyör és izgalom kinyílását teszi lehetővé. Sokan a tanult és beidegződött korlátaik miatt azt hiszik, hogy orgazmust csak a nemi szervekben lehet elérni, mert kollektíven elfogadva oda száműztük az orgazmikus energiát, de valójában az a teljes testben és energiatestben is hozzáférhető és felépíthető.

 

Ezért a szexuális masszázs valójában olyan erotikus masszázs, mely a teljes test részeként a gyönyörszerveknek kiemelt figyelmet ad, hiszen azok olyan belépési pontok a testben, ahol az erotikus energia könnyen aktiválható és a testben szétterjeszthető.

 

Tehát az erotikus masszázs egy homogén figyelemteret ad a testnek, nincsenek kiemelt helyek: minden testrészre, szervre, bőrfelületre és területre potenciális gyönyörszervként tekint, ami lehet egy fülcimpa, egy mellbimbó, egy térdhajlat vagy pénisztörzs stb. Keresi azokat a belépési pontokat, ahol a test gyönyörrel válaszol az adott érintésminőségekre, különböző érintésfajtákra.

MI A SZEXUÁLIS MASSZÁZS?

A szexuális masszázs pedig egy olyan erotikus masszázs, melyben a belépési pontok a szexuális külső és belső szervek lesznek, legyen az a csikló, herezacskó vagy gáti rész, prosztata, méhszáj stb. Tehát a szexuális masszázsban a gyönyörszervek által aktivált orgazmikus energiát aktiváljuk és terjesztjük szét a testben.

A SZEXUÁLIS MASSZÁZS CÉLJA

Vannak, akik az erotikus, vannak akik a szexuális, és vannak, akik bármilyen testi területet célzó érintésre reagálnak. Ez függ az alkati képességeinktől – milyen érzékenységet tanultunk a környezetünkről, milyen területhez kapcsoltuk azt, milyen területeket blokkolunk és szabotálunk a szexuális vagy intimitásra kiterjedő emlékeink által.

 

Ezért mindenki számára kezdésnek az a típusú masszázs javasolt, amelyik területe nyitott, ami érintésre és gyönyörre vágyik. Aztán pedig azokra az erotikus-szexuális jellegű érintésfolyamatokra való felkészülés javasolt, amelyek fejlesztést igényelnek, amelyek idegenszerűek, érthetetlenek számunkra. Idővel az erre való érzékenységünk is kialakul, és kellő figyelemmel és energiaráfordítással az életünk részévé válhat, legyen az intim szeretetalapú, érzéki, erotikus, szexuális jellegű érintés.

 

Ha szeretnél egy valóban szakmailag felépített, szexpozitív szemléletű érzéki-erotikus masszázst átélni, akkor az erotikus masszázsról szóló leírásomban annak irányairól és kereteiről bővebb információt kapsz. Ha pedig úgy érzed, hogy felkészült vagy egy szexuális masszázsfolyamat megtapasztalására, akkor arról a szexuális masszázs címszó alatt kapsz tájékoztatást bővebben

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Mik az éretlen női szexualitás jelei és hogyan lehet a vágytalanság érzését felülírni?
Mi is a szomatikus szexológia? Mit csinál egy szomatikus szexológus? Mire jó a szomatikus szexológia?
Mit jelent az a fogalom, hogy szexuális bodywork? Mi a szexuális bodywork pontos célja?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.