Kékes Réka

Női Orgazmus vs. Férfi Orgazmus

avagy az általánosításokon túl

kekes reka

Mindannyian vágyunk a gyönyörre, és arra is, hogy más is átélhesse azt általunk. Vajon mindenki ugyanúgy működik, vagy van különbség a férfi orgazmus és női orgazmus között?

NEMISÉG - tévhitek

Ahhoz, hogy erre a kérdésre megtaláljuk a megfelelő választ, először is fontos tisztázni, hogy mit értünk férfi orgazmus és női orgazmus alatt. Hiszen a társadalom által megtanultuk azt, hogy vannak férfiak és vannak nők, és a nemi besorolás által szeretnénk definiálni a gyönyört, de a természet ennél sokkal egyedibbnek és sokrétűbbnek alkotott minket.

Egyrészt szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a fizikai test és ennek részeként a nemi jellegek nem két csoportba sorolhatóak, hanem egy hatalmas spektrumon helyezkednek el, még akkor is, ha társadalmi szinten ezt próbálják elhazudni és elfedni, és azt is figyelembe kell vennünk, hogy a nemi attribútumok és adottságok olyan fizikai kifejeződések, melyek mögött a vágyak és szándékok is egyedien és sokszínűen keverednek. Tehát semmi sem fekete vagy fehér, semmi sem csak férfias vagy nőies. Tehát vannak kisebb, csiklóméretű farkak és nagyobb, farokméretű csiklók, pici és hatalmas szeméremajkak, herezacskók, mellek, prosztaták, hüvelyek és még sorolhatnám, mi minden más is, még ha jóval kisebb arányban találkozhatunk velük.

Emellett pedig a vágy a fizikai megtestesülésein – tehát a nemi szervek, testalkatok vagy hormonális működésünk széles tartományain túl – a szexuális szándékok és irányok is ilyen tág spektrumon helyezkednek el. Szenvedélyes, behatoló ujj, élesen kiáradó tekintet, finom, áramlóan puha nyelv, erőteljesen és dinamikusan mozgó csípő, kiáradó hang, befogadóan ringatózó szív, tüzesen követelő pina, energetikailag lüktető, mozdulatlanul vibráló farok, és még sorolhatnám.

férfi ORGAZMUS és női orgazmus - tévhitek

Így ebben az értelemben a kérdés, hogy milyen különbség van a férfi és női orgazmus között, értelmét veszti. Hisz minden, amit „férfiasként” vagy „nőiesként” értelmezünk, csak tanult szerepek, átvett szokások, hiedelmek, elképzelések, mások vagy a társadalom által felépített és fenntartott elmekövetkeztetések. Mert mindaz, amit hiszünk az orgazmusról, legyen az a női vagy férfi orgazmus, az épp az orgazmus természetes kibontakoztatásának tudattalan meggátolása, korlátozása, szabadságának megkérdőjelezése.

Ilyen öntudatlan hitek például, hogy a férfi ne legyen túl hangos az ágyban, az nem férfias, inkább a nő visítson kedvére gyönyörében. Vagy például az, hogy a férfi orgazmusa természetszerűleg rövid és sekélyes, de a női orgazmus hosszantartó, végtelenül és többszörösen átélhető. Ilyen tévhit szintén, hogy a nőnek mélyebb az orgazmusa, ha spriccel, vagy ha van behatolás. Vagy például az a megkülönböztetés, hogy a férfi feszültséglevezető a szexben, míg egy nő befogadó és intimitásra vágyó. Ilyen hit szintén, hogy a nő lassabban jut el a csúcsig, több izgatást igényel, vagy ilyen az is, hogy a nő orgazmusa a hüvelybe hatolással teljesebb. A férfi spriccelés nélkül nem is élvezheti, a nő pedig valóban mély orgazmust szerelmi állapotban élhet csak meg, érzelmekhez kapcsoltan. Ilyen általánosan elterjedt elképzelés, hogy a férfi aktív, a nő pedig passzív a szexben, és még sorolhatnám. A nő teste érzékenyebb a férfinál, ezért a nőt kell izgatni, hogy a férfi rajta keresztül beteljesedhessen. Vagy a nő képes a teljes testi orgazmusra, a férfiak nem, vagy csak nagyon elenyésző mértékben. És a legáltalánosabb hiedelem, hogy a férfi mindig szexelni akar, a nő pedig csak hazaszeretetből teszi a férfi kedvéért. Vagy például az, hogy a nő gyakrabban színlel orgazmust, mint a férfiak.

A férfi ÉS női orgazmus VALÓSÁGA

Az én tapasztalataim azt mutatják, hogy ezeknek az elképzeléseknek vagy nincs igazságalapja, vagy olyan tanult és elterjedt sémákra épül, hogy valósnak látszik a feltételezés. Hisz egy egész társadalom támogatja és sulykolja, hogy hogyan kell élveznünk nőként, férfiként.

Én láttam férfiakat hosszan élvezni, passzívnak lenni, teljes testben gyönyört megélni, farokizgatás nélkül is mélyorgazmusban lenni, hangosan nyögve kielégülni, és heti szinten hallom a konzultációk során, hogy a férfiak hogyan tartják fenn gyógyszerrel a nő által vágyott mennyiséget, hányszor vágynak arra, hogy érzelemből szeretkezzenek, figyelmet és jelenlétet kapjanak. És ugyanúgy láttam nőket feszültségben, pillanatok alatt kielégülni, testileg érzéketlennek lenni, érzelmi kötődés nélkül bárkivel szexelni, spriccelést orgazmus nélkül megélni, és még sorolhatnám.

És látom azokat a szerepeket, mintákat is, melyeket megtanították a fiúknak, hogyan hasítsák le az érzelmeiket, hogy ne fejezzék ki azokat, mert az „lányos”. A pornó által pedig beprogramozták nekik, hogyan legyenek gyorstüzelőek. A lányoknak pedig még a pornó is tilos volt, ezért ha nem is tudtak maszturbálni gyerekként, leányként, akkor rákényszerültek arra, hogy szexuális éretlenségből építsék fel a szexüket, melyből elég nehéz szexuálisan aktívvá válni.

A hitek azokban az okokban rejlenek, azokban a korlátozásokban és mintákban, amiket morzsaként összeszedegetve láttunk, titkosan súgva hallottunk, ismerethiányra építve kikövetkeztettünk és tudatosság nélkül követtünk.

Ha szeretnéd megtapasztalni a benned lévő szexuális erőt és szabadságot, akkor – megkérdőjelezve az eddigi elképzeléseidet, a férfi és női orgazmus köré szőtt általános, korlátozó  hiedelmeidet – az ismeretlen felé veszed az irányt és felfedezed, hogy a férfi orgazmus és női orgazmus egy – maga a gyönyör felé való őszinte elköteleződés és szeretet.

Ha ennek valóságát komolyabban szeretnéd megérteni és a szexuális önismeretedet a szerepeken és sémákon túl valóssá tenni, akkor javaslom az alapvető testismeretre és tapasztalati tényekre épülő online programjaim közül a Szexuális Gyönyör Programot, melyben részletesen beszélek az orgazmusról – hiedelmek és tévhitek nélkül.

Ha pedig olvasni jobban szeretsz, akkor ajánlom Az Orgazmus Művészete című könyvem Férfi orgazmusok és Női orgazmusok fejezetét, melyben részletes leírást adok a gyönyör fajtáira és működésére vonatkozóan.

Ha pedig szeretnéd aktuálisan nyomon követni a tudatos szexualitásról szóló megosztásaimat, iratkozz fel a youtube csatornámra vagy a facebook felületemre.

női orgazmus, férfi orgazmus - Kékes Réka szexiskola

hasonló cikkek

Mi is a szomatikus szexológia? Mit csinál egy szomatikus szexológus? Mire jó a szomatikus szexológia?
Mit jelent az a fogalom, hogy szexuális bodywork? Mi a szexuális bodywork pontos célja?
Miben különbözik egy szexuálpszichológus és egy szexuális fejlesztő munkája egymástól?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.