Kékes Réka

A Hüvelyi Orgazmus Valósága

avagy hüvelyi orgazmus a félreértéseken túl

kekes reka

A hüvelyi orgazmus egy olyan téma, amivel azért is kell kiemelten foglalkozni, mert a hozzá kapcsolódó elvárások pont annyira meghatározóak és erőteljesek, mint a hozzá tartozó félreértések és tévhitek. Pont olyan nagy a nyomás rajta, mint amennyire félrevezető is a rá vonatkozó információ.

A HÜVELYI ORGAZMUS ÉS AZ IDEÁLIS NŐ

A szexuális forradalom elhozta annak a hitét, lehetőségét és megengedését, hogy a szex lehet nemtől függetlenül szabad és szégyen nélküli  – nem csak a férfiak életvalósága, hanem a nőké is. Ez egy bizonyos szintig és ideig hatalmas megengedést és felszabadultságot adhatott a nőknek, míg nem ezen felül a spirituális kiteljesedést és egészségtudatosságot célzó filozófiák már szinte kimondatlan követelménnyé tették azt, hogy emberként, nőként és szexuálisan tökéletesnek kellene lennünk. Ennek egyik bizonyítéka a táplálkozáskultúrán és perfekcionista életstíluson túl a csiklói orgazmust meghaladó hüvelyi orgazmus hajszolása lett. Hiszen minden felvilágosult és haladó szemléletű nőnek ez már alapképessége kell, hogy legyen.

A HÜVELYI ORGAZMUS SZABADSÁGA

De valójában mit jelent a hüvelyi orgazmus? Milyen valódi értéket képviselhet egy nő életében? Milyen megközelítés vezethet ahhoz, hogy a hüvelyi orgazmus hozzájáruljon az életünk és nőiségünk kibontakoztatásához, mintsem elvegyen? Milyen valós utak vezetnek a hüvelyi gyönyörállapot mély átéléséhez, ami nem válik öncélú eszközzé a tökéletes nőiség húspiacán?

CSIKLÓ-FÉLREÉRTÉSEK

A csikló egy olyan gyönyörszervünk, ami jóval kiterjedtebb szövetrendszer, mint azt sokan hiszik és gondolják. A sokak által csiklónak nevezett érzékeny külsődleges szöveti rész csak a jéghegy csúcsa az egész rendszerben, azt is mondhatnánk, hogy a felszíni része. Vannak, akiknek ez a terület szinte alig emelkedik ki, észrevétlen, érzéketlen és láthatatlan, és vannak, akiknek jelentős helyet foglal el a fizikai megmutatkozás szintjén és a szexuális izgalmuk meghatározásában.

De arról szinte sosem beszélünk, hogy mi van a szeméremcsont alatt, a felszín mögött. Pedig a csiklónak az a szövetrésze nagyon is fontossá válhat a hüvelyi gyönyör megértésében. Hiszen a csikló szárai alábélelik a szeméremajkakat és körbeölelik a hüvely bizonyos tartományait.

Amikor a teljes csikló az izgalom hatására megtelik vérrel, megduzzad, érzékenyebbé válik, erőteljesen befolyásolhatja nemcsak a külső szövetek reakcióképességét, hanem a hüvely szöveteire tett hatását is. Vannak, akik a csikló makkját, felszíni kiemelkedését fizikailag izgatva könnyen elérik, addig a csikló belső és láthatatlanul elbújó részei az energia aktivizálódása által ébrednek fel vagy belső közvetett izgatással a hüvelyen keresztül. Ezért is sokan azt hiszik, hüvelyi gyönyört tapasztalnak, pedig az igazából egy közvetett csiklói izgatás által bekövetkezett kiterjedtebb csiklói orgazmus.

MI A HÜVELYI ORGAZMUS VALÓJÁBAN?

Akkor viszont ha az csiklói orgazmus, akkor mi a hüvelyi orgazmus valójában? Ahhoz, hogy ezt megértsük, picit el kell engednünk azt, amit erről gondoltunk vagy tanultunk a múltban. Hiszen ahogy egy vállérintéstől megnyílik a szívünk, vagy egy csóktól benedvesedik a pinánk, nem kell, hogy egy szövet azáltal éljen meg orgazmust, mert fizikailag stimulálva van. És nem feltétlenül a stimuláció fizikai helyszíne fogja meghatározni, hogy csiklói, szeméremajak általi vagy épp hüvelyi orgazmus érzését tapasztaljuk. Hanem sokkal inkább a szövet állapotváltozását érdemes megvizsgálnunk a gyönyörenergia hatására. Nem az a lényeg, hogy történt-e behatolás vagy hüvelyi izgatás, hanem az, hogy a gyönyör és izgalom kiterjedése által milyen állapotváltozásokon ment keresztül a hüvely.

Míg egy csikló felduzzadt, kiérzékenyült, robbanásig telt, lüktetően feszes állapotba kerül, addig a hüvely a gyönyörenergia hatására ellazult, befogadó, rugalmasan lágy területté válik. Az egész szöveti állomány felpuhul és könnyen viszonyul a farok méretéhez, mozgásához. Egy mélyen átélt csiklói orgazmus, mely a hüvelyen keresztül stimulálható, inkább egy nagy robbanáshoz fog hasonlítani, míg a hüvelyi orgazmus nem hasonlatos ezekhez az élményekhez, ne is keressük azokat. A hüvelyi gyönyörállapotok inkább a befogadási képességünket megtapasztalható vagy lehetővé tévő létállapotokhoz tartoznak, és inkább a „jó mélyen basszál meg és sose hagyd abba” érzéséhez kapcsolhatóak, míg a csiklói vagy kiterjedt csiklói gyönyör inkább ahhoz, hogy „addig izgass, amíg fel nem robbanhatok, és elengedhetek mindent, ami eddig feszített” állapotához. A lényegi különbség valójában a gyönyörenergia áramlásának iránya. Míg az előbbi behúzó, behatolásra és betelítődésre irányuló vágyérzet, addig az utóbbi kifelé hatoló, kiszabadulásra törekvő élmény.

Egy csikló által meghatározott izgalmi állapotban lévő nő a kiteljesedést és a végét keresi, mert meg szeretne valamitől szabadulni. A hüvelyi megnyílásban pedig azt érezhetjük, hogy semmi sem elég, mindent magunkba akarunk fogadni, magunkba akarunk szívni, és sosem akarjuk abbahagyni. Nem akarjuk, hogy vége legyen, befogadóképességünk telhetetlenné válik, nem beszélve arról, hogy a hüvely ruganyossága és nedvesedése miatt kelttészta-érzetűvé válik. Az érzések nem a kielégülést hajszolják, hanem sokkal inkább a gyönyör teltségéből fakadó megnyugvást, megérkezettséget, a sürgetettség megszűnését vágyják.

A HÜVELYI GYÖNYÖR FELTÉTELEI

Ezeket az állapotokat nem lehet elvárásból vagy a stimuláció által kipréselni. Ezek olyan gyönyörszintek, amihez megfelelő környezet, társ, testi nyitottság és felkészültség kell, mert ezeket a létminőségeket a biztonság, a beleengedés bizonyossága, a férfihoz és a helyzethez kapcsolódó elengedettség érzése építi fel. Nem beszélve arról, hogy ehhez egy erotikusan feltöltött és energetikailag telt pina is kell.

Ha nem érzed azt, hogy a partnered megfelelően viszonyul ehhez, ha nem ad időt vagy biztonságos teret neked, ha nem akar beleoldódni a mélységeidbe, vagy épp zavarnak a gyerekek, feszültté válsz valami miatt, stresszes vagy, akkor a hüvelyi orgazmus rejtve marad előled.

A hüvelyi gyönyör útja az ellazulás és befogadás útja, melyet fejből nem lehet kivitelezni, csak a megfelelő testi és energetikai állapot felépítése és a támogató környezet tudatos megválasztása által. A hüvelyi orgazmust nem lehet kierőltetni, csak előkészíteni, és kikövezni az utat számára a szexuális energiát aktiváló és növelő gyakorlatokon keresztül.

A HÜVELYI ORGAZMUSKÉSZSÉGED FEJLESZTÉSE

Akik nem tapasztaltak meg még hüvelyi gyönyört, azok a felfedezés örömén keresztül megtehetik azt a szexuális fejlesztőtechnikák és módszerek elsajátítása által, de csak akkor, ha az az ellazultság és nyitottság ösvényét követi.

Sokan úgy gondolják, hogy a szexualitás megélésének intenzitása adottság, egy olyan képesség, amelyet jó szerencsével kapunk. Pedig a hüvelyi orgazmuskészséged spektruma tágítható, a hozzá vezető út kiépítéséhez kezdetben a tudatosítás és megértés, később egyszerűen csak a megfelelő tapasztalati vezetés, iránymutatás és az önmagad felé való elköteleződésre irányuló stabil vágy szükséges.

Ha úgy érzed, hogy az előbbiekben leírt hüvelyi orgazmus élményét sosem vagy ilyen mélységben nem élted át, és a partnerednek való megfelelés, a közgondolkodás elvárásából fakadó nyomás hatása nélkül szeretnéd magadévá tenni a hüvelyi orgazmus valóságát, ha meghív egy másféle szexuális  tapasztalási forma, mint amit eddig felfedeztél a szexualitásodban, akkor ajánlom a Hüvelyi Gyönyör Online programomat, mely a tudatos szexuális önfelfedezésen és önfejlesztésen keresztül ad lehetőséget a hüvelyi orgazmus létállapotainak biztonságos megtapasztalására a tematikusan egymásra épülő, kötetlen keretek között feldolgozható online anyagok által. 

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Mik az éretlen női szexualitás jelei és hogyan lehet a vágytalanság érzését felülírni?
Mi is a szomatikus szexológia? Mit csinál egy szomatikus szexológus? Mire jó a szomatikus szexológia?
Mit jelent az a fogalom, hogy szexuális bodywork? Mi a szexuális bodywork pontos célja?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.