Kékes Réka

Intimitás és Gourmet Szex

avagy a szexkultúra ragadozói

kekes reka

Gourmet szex. Az intimitás sokrétű, változatos, egyedi vonatkozású, melyben megannyi szándék és igény találkozhat. A gourmet intimitás pedig valami olyasmira utal a szexben, ami különösen élvezetes, ötletes, minőségi hozzáállást és kreativitást igényel.

 

De pontosabban mit is jelent a gourmet szex, melyet egyre nagyobb előszeretettel használnak nemzetközi szinten is a tudatos szexualitás meghatározására és jellemzésére? Milyen jelentést hordoz a fogalmi meghatározásán túl, milyen üzenetet képvisel számunkra, amelyet érdemes magunkévá tennünk az intimitás terén?

MI is AZ A GOURMET INTIMITÁS?

A gourmet fogalom ínyencet jelent, egy olyan személyt, aki értékeli az ételek és italok kifinomultságát. Így van ez a gourmet szexualitással is, melyben az intimitás szintjein való áthaladás olyan, mintha fogásról fogásra lépegetve tennénk magunkévá azt az elemi ösztönt, ami végül megszelídítve eljuttat minket egy részletgazdag és minőségi jelenléthez.

 

Egy olyan, értékekkel telített szexuális hozzáálláshoz, melynek a célja nem a szexuális vágy kielégítése, hanem sokkal inkább a kifinomult és kiérzékenyült kapcsolódás magához az élményhez, az odavezető érzékenységhez és befogadáshoz, mely falatonként elfogyasztva adja át azokat a láthatatlan üzeneteket, melyek egy gyorsfogyasztónak az örök láthatatlanság és sötétség mélyébe vesznek. Hisz csak az alapos és értő figyelem által válhat érzékelhetővé az a sok íz, hangulat, csoda, melyet egy intimitás gourmet felfedez szexualitásába mélyülve.

 

Talán mondhatjuk, hogy a gourmet szex nem más, mint az érzetek és elme szintjén összekapcsolódott szexuális kifinomultság, kulturáltság, érzékenység, mely művésszé teszi a megalkotóját, magát az embert.

 

De hogyan válik valaki szex gourmet-vá? Honnan ismerjük fel azt az emberi képességet az állati működéseken túl, hogy valaki művészi szinten legyen képes szexualitásának a művelésére?

 

KI is INTIMITÁS GOURMET valóban?

Erre nagyon egyszerű a válasz, ha az állati fejlődést a túlélés szempontjából vizsgáljuk. Hiszen a létezés alapjainak mozgatórugója az életben maradási ösztön, melynek egy bizonyos formája a szaporodás. Amíg a természet ural minket, addig ragadozók vagyunk, addig a szexünk ösztönös és a kielégülési vágy mindent meghatározó. Így van ez akkor is, ha épp a a jóllakottságban az emlősagyunk nincs készenléti állapotban.

 

A valódi embert az különbözteti meg a szexuális vadállattól, hogy képes akkor is önmaga ura maradni, amikor a környezeti hatások nem ezt támogatják. Egy valóban szexgourmet olyan személy, aki meghaladva ösztönös szexualitását az intimitás olyan szintjére jut, mely már nem öncélú és önmaga kielégülését előtérbe helyező.

 

A gourmet szex olyan személyiséget követel, aki magát a szexet egy olyan kreatív alkotófolyamatnak látja, melyben a résztvevők nem erőforrásokat keresnek egymásban, hanem az erő játékának és a saját értékek felajánlásának lehetőségét, az intimitás egyedi arcát, melyben ők inkább alkotóművészek, teremtők, mintsem az ösztön vagy elvevés hatalmának áldozatai.

INTIMITÁS GOURMET VAGY SZEXRAGADOZÓ?

Természetesen vannak közöttünk olyan intimitás gourmet-k, akik valójában szexragadozók, de álcázzák magukat. Intelligensnek tűnő, olvasott, tanult emberek, szexuális fejlesztők, tantra tanárok, szexcoachok, akik beilleszkedve az emberi szerepekbe, szabadon használják a nőket és férfiakat egyaránt erőforrásként. Elismert emberek, tévéműsorokban szereplők, komolyabb státusszal rendelkező szexguruk, akiket akár sokan is követnek, hisz kit, ha nem azt az alfahímet akarjuk magunk előtt, aki maga a szexhatalom?

 

Hogyan hisszük el azt, hogy valaki intimitás gourmet? Hogy azt állítják magukról, hogy szex gourmet-k. Azok, akik többet kínálnak, mint szexuális fejlesztés. Erotikus masszázsba csomagolt szexet, olyan frenetikus gyönyört, ami nélkülük sosem valósulhatna meg. És te elhiszed, mert ő is elhitte magáról. Elhiszed, mert végül mások is elhitték róla.

 

A nem valódi „intimitás gourmet-k” olyan, embernek tűnő ragadozók, akiket onnan ismersz fel, hogy folyamatosan bizonyítaniuk kell önmaguk és mások számára is a hitelességüket. Olyan vadállatok, melyek megtanulták időnként kontrollálni ösztöneiket annak érdekében, hogy erőforrásokhoz juthassanak az intimitás védjegye alatt. Racionalizáló, intellektualizáló, gyakran felszínes, de mélyenszántó közhelyeket súlykoló, sokat magyarázó emberek, megannyi gondolattal, megjátszott érzésekkel. Képtelenek az intimitásra, hisz mindenre ellenségként és használható eszközként tekintenek, ezért megpróbálják leplezni annak tényét, és ígérnek, játszanak, de végül azokat sosem tartják be. Megcsalnak, elhagynak, hűséget fogadnak, de valahogy érzed, hogy a szavaiknak nincsen ereje.

 

Olyan rideg megfigyeléssel rendelkező emberek, akik csontjaid alá hatolnak, figyelmük késével nyúzzák le észrevétlenül érzéseidet, forgatják ki azokat a saját javukra, míg azt érzed, mindenedtől megfosztottak. Egy kiszívott művi valóság maradsz a terítékes boncasztalon. Egy mellékelt főfogás, melyről csak a pénzt, tudást, érzésekkel átitatott ismereteidet ették le, miközben azt állítják, ők a séfek, ők a teremtők, ők tettek valamivé téged. Akik valójában nem tisztelik az emberi értékeket, mert csak az alapanyagot látják benned, a szaftos steak illatát.

SZEX GOURMAN VAGY INTIMITÁS GOURMET?

A francia két fogalmat különböztet meg: a gourman-t és a gourmet-t. A nagyevőt és az ínyencet. Ha a szexuális kultúránk olyan mélységekkel rendelkezne, mint a francia gasztrokultúra, talán nagyobb esélyünk lenne megérteni a szex terén azt a lényegi különbséget, ami a szex gourmet-ság és a szex gourman-ság között húzódó hatalmas szakadék.

 

Talán akkor képesekké válnánk arra, hogy a szexfüggőséget, szexuális bekebelezést ne azonosítsuk a minőségi szexualitással és erotikus fejlesztéssel. Az ember nem attól válik intimitás gourmet-vá, mert sok nővel szexelt vagy rengeteg intellektuális tanulságot von le belőle. A gourmet-ság nem egy szerep, hanem létállapot. Azoké a kiváltságosoké, akik képesek magukhoz ölelve intimitásukat másokkal egyenrangúvá válni, őszinte, együttműködő társakká. Akik nem lopják el mások értékeit, hanem ahhoz hozzátesznek aszerint, amire a másik vágyik. Oly kifinomultsággal és tisztelettel közelítik meg a másik terét, hogy nem lépnek át mások határain, nem vesznek el, hanem a befogadáson keresztül átnemesítik azt.

 

Olyan művészek, alkimisták, az élet transzformátorai, akik megértették, hogy az élet bőség, és amelyben mindenkinek helye van szerepek és játszmák nélkül. Akiknek nem kell elpusztítaniuk másokat és az életet azért, hogy szex gourmet-vá válhassanak.

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Miben különbözik egy szexuálpszichológus és egy szexuális fejlesztő munkája egymástól?
Miért olyan elemi és lényegi az önintimitás, önkapcsolódás képessége a kapcsolatainkban?
Miért fontos érzelmeink, vágyaink szabályozása és a tudatos kapcsolati minták kialakítása?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.