Kékes Réka

Szerelembe Esni vagy Emelkedni?

avagy A szerelem irányai

kekes reka

Mikor elérkezik hozzánk ez a páratlan lehetőség, csak sodródunk az eseményekkel, érzelmeinkkel, és engedjük, hogy azok vezessenek, vagy éppen maguk alá temessenek minket.

 

A szerelem olyan felkavaró és magával ragadó tud lenni, hogy nem vagyunk felkészülve annak következményeire, vagy annyira megrettenünk, hogy még azelőtt kiszállunk belőle, mielőtt kapcsolatba kerülhetnénk érzéseinkkel, önmagunkkal.

 

Ennek gyakori oka a tudatosság hiánya, mely tehetetlenné és határozatlanná tesz minket, és alávetve magunkat az eseményeknek, csak elszenvedve a történéseket – ösztönösen reagálunk.

 

A kollektív vagy családi minták, a minket körülvevő kultúra kondicionált megközelítése és formái gyakran nem adnak valódi megértést és biztos irányokat, hogyan használjuk ezt a páratlan lehetőséget. Hiszen ezek a tudattalan programok nem adnak semmiféle magyarázatot, sem olyan megközelítést vagy útvonalat, amiről tudjuk, hogy nyugodt szívvel választhatjuk, mert a döntés a mi kezünkben van.

 

Gyakran kell az ismeret hiánya miatt bizonytalanul döntéseket hozni egy szerelemmel kapcsolatban is, hogy mit teremtsünk vele, általa.

 

A probléma gyakori forrása, hogy a szerelmet célnak tekintjük, nem csupán eszköznek önmagunk kibontakoztatásához. Ezért tudattalanul feláldozhatjuk magunkat a szerelem oltárán, hogy azt fenntartsuk, éltessük, birtokoljuk, és közben nemhogy megtaláljuk, inkább elveszítjük magunkat benne napról napra.

 

Mi történne akkor, ha egy váratlan pillanatban ráébrednénk, hogy a szerelem gyökerei mi magunk vagyunk? Hogy a szerelem nem egy tőlünk függetlenül ránk ruházott adottság, hanem annak teremtése a mi kezünkben van? Mert amíg ez a folyamat tudattalanul megy végbe, addig sajnos nem lesznek meg az eszközeink annak uralására, sem arra, hogy érzelmeinket a helyes irányba vezessük. Elgondolkoztató, hogy milyen lehetne az életünk, ha természetesnek tartanánk, hogy a szerelem képessége igenis tanulható, tudatosan létrehozható, és tudatosan fenn is tartható.

 

Ehhez viszont az életszemléletünk teljes megváltoztatására, és az eddig elképzelt, belénk nevelt és mások által kőbe vésett “igazságok” teljes felülírására lehet szükség. Lehetséges, hogy ki kell lépnünk minden „hitt” komfortzónánkból, elképzelésünkből, és egy teljesen új életszemlélet kialakításán kell dolgoznunk. Nyitottá válni egy olyan útra, amin eddig talán még sosem jártunk. Egy olyan megközelítésre, ahol a dolgok súlya máshol és másban rejlik. És ez nem a körülményeken múlik, hanem a hozzáállás, tudatosság és szándékunk egyértelműsége mentén.

 

Természetesen ebben ma már a segítségünkre lehetnek azok az emberek, akik a szexualitás és intimitás területén szakmai, valamint az azokat alátámasztó egyéni, személyes tapasztalatokkal is rendelkeznek. Egyre több olyan emberrel találkozhatunk a környezetünkben, akik elkezdték önmaguk felfedezését ebben a témában, és akiktől tanácsot és segítséget kérhetünk. Akkor, ha bátran szembe tudunk nézni a megszokott hiedelmeinkkel és azokkal az elképzeléseinkkel, amiről tudjuk, hogy nemigen hozták el a várva várt eredményt. Kockáztassunk, hiszen semmit sem veszíthetünk, csak valami olyat, ami már eddig sem működött az életünkben. Legyünk örök felfedezők, akik bátran mernek szembenézni a szerelem határtalan gyönyörével.

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Mit jelent a gourmet intimitás, melyet gyakran használnak a minőségi szex meghatározására?
Milyen előnyökkel jár a gyönyörrel és szexuális izgalommal összekötött tudatos gyönyörlégzés?
Vajon mi a vágy valósága a szenvedélyen, gerjedelmen és sóvárgáson túl?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.