Kékes Réka

Légzés Szerepe a Szexben

avagy A SZEXUÁLIS ENERGIASZABÁLYOZÁS ALAPJA

kekes reka

A tüdő-torok terület szoros összeköttetésben áll az energiatestünkkel, így a gyönyörszerveinkben felébredt erotikus energiát a tudatos légzés által irányítani és keringtetni tudjuk. Az orgazmikus légzésgyakorlatok megnyitják a testünket, elősegítve érzékeink megnyílását, és általuk az intenzívebb testállapotok megélését. De milyen előnyökkel jár a gyönyörrel és szexuális izgalommal összekötött tudatos gyönyörlégzés?

STRESSZ MEGSZŰNÉSE

A múltban és a jövőben élünk, elveszítve kifinomult kapcsolatunkat a jelenlét-érzékelésünkkel. Ellazultság helyett az aggodalmaink és félelmeink által kreált örökös készenlétben tartjuk testünket, mely nem engedi, hogy élvezzük a jelent és befogadjuk annak könnyedségét. A gyönyörrel átitatott légzés oldja ezeket a stresszállapotokat, és olyan relaxált mélyállapotok megszületését teszi lehetővé, mely az alapja annak, hogy felszabadultan éljük meg izgalmi szintjeinket, és képesekké váljunk érezni teljes lényünkkel.

ÉRZÉKEINK TELJES MEGNYÍLÁSA

Az ilyen nyugalmi és befogadó bizalmi állapotok érzékeink teljes megnyílásához vezetnek, mely által a gyönyör egyre mélyebb intenzitásban tapasztalható meg. Mintha szexualitásunk részletgazdagabbá és színesebbé válna számunkra.

A TELJES TESTORGAZMUS KÉPESSÉGE

Gyönyörünk egyre erősebbé válik, és ezáltal sokkal megfoghatóbbá, irányíthatóbbá is. Képesekké válunk uralni a testünkben ébredő szexuális energiát, mely által mi döntjük el, mikor és milyen minőségeket szeretnénk orgazmusaink által megélni. Nem beszélve arról, hogy mi legyünk a meghatározói annak, hogy milyen típusú gyönyört szeretnénk megtapasztalni – milyen mennyiségben, hosszúságban, valamint intenzitásban. Ez a gyorsan vagy a számunkra nem megfelelő időben bekövetkező elélvezés kiküszöbölésére is lehetőséget ad.

ORGAZMIKUS ÁLLAPOT FENNMARADÁSA

A mélyebb gyönyörlégzések nemcsak szabályozzák a szexuális energia mozgását, hanem ezeket a gyönyörállapotokat hosszú ideig fenntartjáka teljes testben is akár még napok múlva is érezhetjük azok hatásait sejtjeinkben, szöveteinkben.

MEDITATÍV, RELAXÁLT ÁLLAPOTOK ÁTÉLÉSE

A tudatosan szabályozott légzés olyan ellazult testérzetekhez vezet, melyekben bizalmunk önmagunk és partnerünk felé megerősödik, és egy nagyon mély bizalomhoz, valamint befogadási képességünk felerősödéséhez vezet.

SZEXUÁLIS TRAUMÁK OLDÁSA

A tudatos légzéssel könnyen gyógyíthatóak szexuális traumáink, sérelmeink, melyeket esetleg régóta hordozunk, és ezek felszabadításával, oldásával a szexuális energia könnyebben aktivizálódik, erotikus erőnk megnő.

A SZÍV MEGNYÍLÁSA

A gyönyörlégzés elsajátításával erotikus kifejeződésmódunk természetessé válik, a torok és szív megnyílik, mely erősebb érzelmek átélését teszi lehetővé. Empátiánk, együttérzésünk a partnerünkkel való intenzív összahangolódás és kapcsolati elköteleződés mélyebb aspektusait hozza felszínre – a szabad és bizalommal teli nyitottság élményét.

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Vajon mi a vágy valósága a szenvedélyen, gerjedelmen és sóvárgáson túl?
Mit is jelent az energiamegtartó szeretkezés és miben különbözik az elélvezős szextől?
Miért fontos érzelmeink, vágyaink szabályozása és a tudatos kapcsolati minták kialakítása?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.