Kékes Réka

Szexmasszázs a Mindennapokban

avagy A SZEXMASSZÁZS LABIRINTUSÁBAN

kekes reka

A szexmasszázs a tabuk világához tartozik, ezért annak pontos szándéka, jogi és szakmai szabályozása a mai napig tisztázatlan. Hogyan tudunk eligazodni a szexuális témájú masszázsok útvesztőjében? Hogyan válasszunk megfelelő szakembert anélkül, hogy az a fogalmi kétértelműség miatt átlépje a határainkat?

SZEXMASSZÁZS SZEXNEGATÍV MÓDON?

Sajnos a mai napig meghatározó a szexnegativitás hatása a szexuális jellegű masszázsok terén. Ez kihat az ilyen jellegű folyamatok fogalmi megnevezésére is, és nem igazán azt tükrözi, ami valójában. Ezért érdemes egy kisebb kitérőt tenni, és tisztázni, hogy milyen szexuális töltetű masszázsok léteznek, és mi közöttük a különbség.

A szexiparban fellelhető szexmasszázsok elnevezései országonként és kultúránként is eltéréseket mutatnak, hiszen a szexkorlátozások, az erkölcsi megítélés vagy a jogi szabályozások erőteljesen hatottak arra, hogy milyen rejtett vagy titkolt szándék húzódik meg egy ilyen fogalom mögött.

SZEXMASSZÁZS VAGY BURKOLT SZEX?

A mai napig is a szexmasszázs „mint fogalom” a szexuális aktus lehetőségét kínálja burkolt formában, melyre akkor kerül sor, ha mindkét fél megbizonyosodott arról, hogy azt kapja, amire számított. Feszül annak az ellentéte is, hogyha a találkozóból szex lenne, még ha el is hitetjük magunkkal, hogy nem lesz ennek semmilyen érzelmi-lelki hatása, fizikailag akkor is kénytelenek vagyunk intimitásba kerülni a másikkal, ami nagy kockázat. De hogyan is bizonyosodjunk meg a másik alkalmasságáról, vagy arról, hogy tetszik-e, megfelel-e, ha az a találkozásig bizonyos formában rejtve marad?

a szexuális masszázsok útvesztőjében

Természetesen van olyan szexmasszázs is, amely tényleg szexuális töltetű szolgáltatást hirdet, és nem rejtett szexélményt. De itt is hatalmas a zűrzavar, mert a szexpiac szabadon használhat bármilyen kifejezést anélkül, hogy lenne minőségbiztosítás vagy jogi szabályozás erre vonatkozóan, hiszen annyira tabusított a téma, hogy – a prostitúció „nem is létezik” alapon – jogi vagy szakmai irányelvekre „sem szorul”.

Ezért a szimpla szexmasszázs tantrikus masszázs lett az utóbbi években, mert az egy gyertyagyújtással vagy egy füstölő használatával misztikusabbnak hangzik, és masszőrként is felvállalhatóbb, hisz a spiritualitás minden körülményt enyhít. Farkat verni vagy a szexuális hiányainkat kiélni isteni szándékba csomagolva – még küldetésnek is jól hangzik.

Ami biztos, hogy bármilyen elnevezésű masszázsra megyünk, legyen az erotikus masszázs, szexmasszázs, érzéki masszázs, nurunuru masszázs, csúszkamasszázs, szexuális masszázs, tantrikus masszázs, taoista masszázs, lingam vagy jóni masszázs, eszo masszázs, számítsunk arra, hogy bármi történhet velünk, mert nem a masszázs megnevezése, hanem a masszázst adó személy szexuális tájékozottsága, szexuális ismerete és célja fogja meghatározni a szolgáltatás szándékát, aminek a kimenetele javarészt a kliens hosszabb vagy rövidebb felvezetés utáni elélveztetése, szexuális „kisütése”, kielégítése, szexuális kényeztetése.

Hogy ez milyen hosszan, minőségben, mértékben és arányban történik, az csak a masszőr tájékoztatásából fog kiderülni, ha egyáltalán kiderül, hiszen a szolgáltatók nagy részének nem célja, hogy a neve, vagy az, amit csinál, egy telefonban bárki számára elérhetővé váljon.

SZEXMASSZÁZS SZEXPOZITÍV SZEMLÉLETBEN?

Egy képzett erotikus masszőr, mivel tudja, hogy az erotikus energia szabad és folyamatosan változó, fluid energia, amit nem lehet szabályok közé szorítani, nem fog protokoll szerinti tájékoztatást adni a folyamat végbemenetelét illetően. Nem fog ígérni, sem biztosítani afelől, hogy hányszor és milyen formában fogsz elélvezni, mit fog pontosan csinálni, mert nem hajlandó a kliense elvárásait követni energia nélkül.

Egy felkészült erotikus masszőr arról ismerhető fel, hogy ő nem egy terméket árul, ami a korlátaihoz, tabuihoz és szabályaihoz igazodik, hanem egy erotikus értelemben vett tág teret ajánl fel a kliense szándékainak és igényeinek megfelelően. Ezért ő érdeklődni fog, és annak mentén ad javaslatokat, hogy a vágyott téma kibontásához mennyi időre és milyen körülményekre van szükség, valamint felkészült és kompetens-e abban, ha például valaki egy prosztatamegnyitást szeretne megélni vagy a szexuális energiamegtartást gyakorolni, méhszáji orgazmust megtapasztalni vagy erotikus érintésben betelni stb.

Természetesen egy szakmailag képzett erotikus masszőr is állít fel kereteket a kliense, önmaga és a közöttük lévő dinamika védelmében, mint például a gumikesztyű használata bizonyos esetekben, a testnedvek keveredésének elkerülése (csók, behatolás, orális kapcsolatteremtés), és egyéb, a masszázsban résztvevő egyének biztonságát és ellazulását támogató vezetés és iránymutatás. Segíti a keretek pontos meghatározását egy közös, szóbeli szándékmeghatározásban, amiben feltárják, hogyan tudnak együttműködni a folyamat kibontakoztatásában teljes konszenzusban, közös megegyezésben.

Pontos és előzetes tájékoztatást adnak a szolgáltatásukra vonatkozóan, felvállalva az arcukat, nevüket, mert professzionális és képzett szakemberként büszkék a hivatásukra, és arra, amit a szexuális önismeretük és átdolgozottságuk által megszereztek és képviselnek. Felkészítik a klienst a masszázs lépéseire, és megállapodnak abban is, hogy milyen kommunikációs eszközökkel tudnak jelezni a masszőr felé, ha esetleg valamilyen problémájuk adódna.

A szexualitás tabu, ezért ha ilyen területre tévedünk, kiemelten fontos, hogy a legtisztábban kommunikáljuk a szándékainkat, és ezt a másik oldalról és feltételnek tekintsük a biztonságunk érdekében. Hiszen egy szexuális masszázs alapja az ellazultság, biztonság és nyitottság állapotainak a megteremtése. Ha nem tudjuk, mire, milyen formában és milyen szándékok mentén számíthatunk, akkor elveszítjük azt az intimitásra épülő képességünket, amelynek talaján valóban izgalmi teret építhetünk – stressz és feszültségteremtés nélkül.

Ha védett térben, biztonságos keretek között szeretnél szexuálisan fejlődni vagy csak tiszta keretek között szeretnél megélni egy erotikus-szexuális masszázst, akkor itt tudod felvenni velem a kapcsolatot.

Ha pedig szeretnél tájékoztatást kapni arról, hogyan tudsz te is szexpozitív szemléletű, szakmailag képzett erotikus masszőrré válni, akkor a Szexpozitív Egyesület egyedülálló Erotikus-Szexuális Masszőr Képzéséről itt találsz bővebb információt.

Szexpozitív szexmasszázs - Kékes Réka szexmasszázs Budapest, erotikus masszázs Budapest

hasonló cikkek

Mi a lényegi különbség az erotikus és szexuális masszázs érzéki folyamatai között?
Mi a különbség a szexuális fejlesztő vagy erotikus masszőr szexuális masszázsa között?
Fejleszthető-e az érintés, mely által erotikus kifejezésmódunk elmélyültebb lehet?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.