Kékes Réka

Masszázs a Szexuális Fejlesztésben

avagy szexuális masszázs mint önismeret

kekes reka

Szexuális masszázs – egy izgalmasnak hangzó fogalom. De mi is a különbség akkor, ha ezt egy szexuális fejlesztőtől, erotikus masszőrtől vagy képzetlen erotikus masszőrtől kapod?

SZEXUÁLIS MASSZÁZS - REJTETT PROSTITÚCIÓ?

Akár erotikus, akár szexuális masszázsról beszélünk, nemcsak a masszázs minősége között lehet hatalmas szakadék attól függően, mennyire szakavatott embertől kapjuk, hanem abban is lényegi különbségek vannak, hogy mi a célja és szándéka egy ilyen jellegű érintésfolyamatnak. Ezért is fontos tisztázni, hogy mit is várhatunk egy ilyen szexuális-erotikus jellegű tapasztalattól.

 

Mivel általában a szexuális masszázs „szolgáltatását” szakmailag avatatlan masszázslányok végzik, és a prostitúció finomabb és burkoltabb formájának tekintik (hiszen védve vannak attól, hogyha nem tetszik a kliens, akkor nem kell vele lefeküdniük, de ha igen, akkor a masszázs jó lehetőség a további folytatásra és szexre), ezért a szexmasszázsra leginkább valamiféle szexuális előjátékként, vagy a „tilos utakon járás” enyhített verziójaként tekintenek.

 

Valamiféle izgalmas, de könnyed élményszerzésként, ami nem jár nagyobb következményekkel, nem kell vele különösképpen elszámolni otthon, szinte olyan, mintha „magunkkal” és egy kis „segítséggel” csináltuk volna. Ezeknek a masszázsoknak a célja általában az elélvezés, a szexuális megkönnyebbülés és feszültséglevezetés, az újdonság keresésének az élménye. Nem számít, kivel és milyen minőségben kapcsolódunk, milyen tapasztalatszintű érintésekkel találkozunk, csak legyen „egy kis felvezetés”, hogy abból felépüljön egy erekció az újszerűség izgalmának hatására, aztán pedig jöhessen a várva várt megszabadulás.

SZEXUÁLIS MASSZÁZS - GYÓGYULÁS EXTRÁKKAL?

Vannak olyan gyógymasszőrök vagy relaxáló, közérzetjavító masszázsokat adó szakemberek, akik minőségi érintést adnak, szakmailag is jók, és ha igény adódik, belemennek egy farokverésbe, vagy a kliens szexuális kielégítésébe, mert úgy gondolják, néha belefér, hogy valaki „jól érezze magát, legyen teljes az élmény” alapon.


Még az előzőekben leírt önjelölt „heppifinis” lányoknál nem várunk semmit, a masszőrök által képviselt erotikus masszőr titulus már sokkal inkább kérdéseket ébreszt, és erősen feszegeti a szakmai kompetencia kérdéskörének a határát, mert ők úgy gondolják, hogy egy erotikus-szexuális masszázshoz elég egy ügyes, tapasztalt kéz. Hiszen úgymond értenek hozzá, hiszen csak ugyanazt kell csinálni, mint otthon.


De elfelejtjük azt, hogy egy szexuális  masszázs nem egyenlő egy „gyógymasszázs extrával” érzéssel. Egy szexuális töltetű masszázsnál az egész testben erotikus intenzitást épít egy szakmailag képzett erotikus masszőr, aki nemcsak fizikailag, hanem teljes energetikájában képes átlátni és szabályozni egy ilyen folyamatot. Egy ilyen szakmailag beavatott masszőrnek átdolgozott a szexualitása, mély szexuális önismerete van, képes a szexuális energiamegtartásra és szabályozásra, és a szexuális önismerete és stabilitása miatt megtartja a teljes folyamatot anélkül, hogy bevonódna és elveszne benne, vagy épp ellenkezőleg, ha a kliense nehezen nyílik, akkor is meg tudja önmagát tartani az erotikus jelenlétében és nem kezdi el sürgetni vagy megítélni a másikat az állapota miatt, mert lejár az idő. Olyan masszázsteret tud nyitni, melyben a kliense a végtelenségig tud lebegni, mert ebben a szexpozitív térben nincsenek tabuk, korlátok, nem fogja a másikból kikényszeríteni az orgazmust, mert nem az eredményorientált szexnegatív beidegződések irányítják.

SZEXUÁLIS MASSZÁZS - LEHET MÁSKÉPPEN?

Aki járt már professzionális szinten végzett erotikus masszőrnél, pontosan tudja, mennyivel felszabadultabb a tér, mert nem kell azon gondolkodnia, hogy felnyöghet-e, kimozdulhat-e a merevpózból, mozoghat-e a gyönyörtől átitatva, mert a masszőr támogatni fogja, sőt biztatja a testkommunikációjával, légzésével, hangával, hogy tegye meg, anélkül, hogy attól kellene félni, hogy ez végül azzal jár, hogy a masszőr hevességében visszaél a helyzettel. Vagy épp semmit sem tud kezdeni vele.

 

Mert a nem professzionális erotikus masszőrök sokszor nem tudnak viszonyulni egy valóban megnyílt testhez, mert az diszkomfortos nekik. Túllépi az intimitáshatáraikat, mert nem akarnak kapcsolódni mélyebben egy olyan térhez, ahol az intenzitás hosszabb, mint hat másodperc, vagy a gyönyörszerveken túl kiterjed az energia a teljes testre és térre. Mivel nincs szexuális önismeret, megtartottság és keretezettség, ezért a kliens felfokozottságára jobb esetben szeretettel teli és elfogadó intimitással reagálnak, de nem erotikus minőségekkel – visszatartják a kliensüket attól, hogy mélyen kiterjeszthesse egészében az energiát, ami megint bennreked a szexuális szervekben. Ez picit olyan, mint egy kis dombra felmászva ránézünk a hegyekre, és azt hisszük, mi is megmásztuk azt.

SZEXUÁLIS MASSZÁZS - VALÓDI INTIM TÉRBEN?

Tehát egy szakmailag keretezett helyzetben a szexuális-erotikus érintésfolyamat célja egy olyan szexpozitív – tehát tabuktól, szégyentől, védelmi zónáktól, szexuális hiedelmektől és elvárásoktól megszabadított és megtisztított – erotikusan intim tér, melynek a célja az erotikus energia teljes testben történő megnyitása, felszabadítása, kibontása és fenntartása a kielégülésfókuszált, feszültséglevezető és limitáló szándékok helyett.

SZEXUÁLIS MASSZÁZS - MINT ÖNISMERETI ÚT?

A szexuális fejlesztő olyan képzett erotikus masszőr, aki ezeket az állapotokat nemcsak támogatja, elbírja és megtartja, hanem képes a különféle technikákon, gyakorlatokon keresztül ezeket az állapotminőségeket megtanítani, átadni, az oda vezető utat megmutatni.

 

Ezért a szexuális fejlesztő szándéka ezekben az erotikus érintésfolyamatokban a kliens állapotának a felmérése – hogyan reagál, mennyire nyitja természetszerűleg a testét, mennyire tudatos a felé érkező ingerekre, mennyire van fejben, milyen a légzése, mennyire vannak elakadások vagy traumák a testrendszerben, és ezekből az információkból megszűrve segíti a kliensét abban, hogy hogyan tudja kibontakoztatni a szexualitását még mélyebben és kiterjedtebben.

 

Tehát a szexuális fejlesztő kompetenciája az is, hogy a kliens tudattalan szexuális önkorlátozásaira rámutasson, és az erotikus-szexuális masszázs folyamatán keresztül nagyobb testtudatosságba, energetikai és intim szexuális tudatosságba vezesse be a kliensét a felszínre hozott test- és vágyismereten keresztül.

 

A szexuális masszázs folyamatáról, illetve egyéb, erotikus önfejlesztést támogató lehetőségről bővebb információt a program menüpont alatt találsz.

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Mi is a szomatikus szexológia? Mit csinál egy szomatikus szexológus? Mire jó a szomatikus szexológia?
Mit jelent az a fogalom, hogy szexuális bodywork? Mi a szexuális bodywork pontos célja?
Miben különbözik egy szexuálpszichológus és egy szexuális fejlesztő munkája egymástól?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.