Kékes Réka

Jóni Tojás Fogalma és Jelentése

avagy a jóni tojástól a gyönyörtojásig

kekes reka

Jóni tojás. Ennek a kifejezésnek sokféle változatával találkozhatunk, ha tudatos nőiséggel vagy szexuális önismerettel foglalkozunk, de mit is jelent ez a fogalom, hogy jóni tojás? Milyen okból és céllal használhatjuk ezt az eszközt? Mire való valójában? Illetve mi a különbség a jóni tojás, hüvelytojás, jáde tojás vagy kristálytojás között? Erre keressük a választ a tudatos nőiség kusza dzsungelében.

JÓNI TOJÁS JELENTÉSE

A jóni tojás a nevéhez hűen egy olyan kristályból készült tojás alakú tárgy, melyet a hüvelybe helyezve, mozgatva használunk női vitalitásunk és erotikus jelenlét-tudatosságunk kibontakoztatására. A magyarosított jóni vagy angol yoni kifejezés pedig egy olyan szanszkrit eredetű szóból ered, mely „szent templom”-ot jelent, és a nőiségünket szimbolizáló külső és belső nemi szervekre utal.

JÓNI TOJÁS CÉLJA

Ezért a jóni tojás gyakorlatilag egy olyan eszköz, mely segít kapcsolódni a női gyönyörszerveinkhez, és az általa aktivált szexuális életenergián keresztül teljes női potenciálunkhoz, feminin tudatosságunkhoz, nőiségünk ismeretlen tartományaihoz. A jóni tojás behelyezése nemcsak fizikai szinten ébreszti fel a figyelmünket, hanem használatával – megerősítve medencei izomzatunkat – tudatosan aktiválhatjuk és szabályozhatjuk szexuális életenergiánkat, kiterjesztve nőiségünk erejét a teljes életterünkre, párkapcsolatunkra vonatkozóan is.

JÁDE ÉS OBSZIDIÁN JÓNI TOJÁS

A jóni tojás eredendően különböző minőségű és fajtájú kristályból készülhet, mint például a jáde, obszidián, ametiszt, rózsakvarc, hegyikristály, jáspis és még sorolhatnám, de jó kvalitású ásvány választása esetén, melynek felületén vagy mélyén nem találunk repedést, mélyebb karcolást, örökéletű lehetőséget garantál szexuális önfejlesztésünkben.

 

Ezért a jóni tojás kristálytojás is egyben, melyet az különböztet meg más kristályból faragott tojástól, hogy itt a fő választási szempont nem a kristály vizuális szépsége, hanem a használhatósági értéke. Hiszen a kristálytojás egy vitrinben vagy meditációhoz teljesen más választási prioritást követel meg, mint akkor, ha azt a hüvelybe helyezve gyakorlatokat vagy erotikus gyönyörkapcsolódást végzünk vele. Mivel erre a célra a legmegfelelőbb ásványfajta a homogenitása és tömörsége miatt a jáde vagy obszidián, ezért sokan a jóni tojást az alapanyaga alapján különböztetik meg más, nem erre a célra kialakított kristálytojás társaiktól.

 

A jáde tojás jáde kristályból készült jóni tojás, és a legalkalmasabb hosszú távú használatra – beleértve itt a biztonságos alapanyag választást – hiszen nem törik el és reped meg, felsértve a belső nyálkahártyát -, és a megfelelő tisztítás lehetőségét kínálva, hogy ne telepedjenek meg rajta nem kívánatos baktériumok, élősködőgombák. A jáde olyan ásvány vagy más néven kristály, féldrágakő, melynek két fajtáját különböztetjük meg. Ez a nefrit jáde és a jadeit. E két jáde ásványfajta nehezen különböztethető meg egymástól, de a nefrit jáde azért ismertebb, mert a lelőhelyén nagyobb mennyiségben fordul elő, mint társa, a jadeit. A jáde színében is nagyon változatos, megtalálható a halványzöld tónustól kezdve a sötétebb mélyzöld, fehér, szürke, sárgásvörös árnyalatban is. Színválasztásban pedig ezek közül azt választhatjuk, amelyek megszólítanak minket, illetve ha hiszünk a színek erejében és szimbolikájában, akkor annak mentén haladva a fehér jáde a legsemlegesebb választás, mert a fehér szín a tisztaság és érintetlenség témája mentén segít abban, hogy megtaláljuk független és eredendő szexuális eredetünket – visszatalálva a sémák, traumák és tanult szokások mögötti lényegiségünkhöz.

MI A HÜVELYTOJÁS?

A hüvelytojás olyan jóni tojásra utaló kifejezés, mely talán a legjobban és a legegyszerűbb módon tükrözi vissza a kristálytojás rendeltetését, aszerint, hogy hova is helyezzük. Egyértelműen fejezi ki, hogy a hüvelytojás arra való, hogy a vaginába vagy hüvelybe téve kifejtse a hatását, legyen az a hüvely edzése vagy tonizálása, a hüvelybejárat szöveteit rögzítő gátizmok, medencealapi izmok regenerálódási folyamatainak felgyorsítása, vagy szexuális célból történő behelyezés.

MI A GYÖNYÖRTOJÁS?

A gyönyörtojás a legkevésbé elterjedt kifejezés, talán azért is, mert a jóni tojás vagy érthetőbb nevén hüvelytojás általánosabb és keresettebb célja a hüvely megerősítésére és vitalizálására irányul, nem feltétlenül szexuális fejlesztés vagy örömszerzés gyanánt. Az intim torna, hüvelytorna, intim wellness vagy gátizomtorna szándéka leginkább a fizikai szövetállománnyal való munkára irányul, a gyönyörtojás viszont abból a holisztikus megközelítésből indul ki, hogy a fizikai testben lezajló elváltozások vagy tünetek azt jelzik, hogy elvesztettük az életenergiánkkal való megfelelő kapcsolatunkat.

 

Ezért a gyönyörtojás a jóni tojás, hüvelytojás, hüvelysúly, hüvelygolyó és egyéb kifejezések üzenetéhez képest egy nagyon lényegi dolgot határoz meg. A gyönyör aktív életenergia, melyet a teljes test által tapasztalunk meg, legyen az a fizikai test vagy az energetikai-érzelmi test. A gyönyörképességünk mutatja meg, hogy mennyire tudunk kapcsolatban lenni az élettel, mennyire tudjuk átadni magunkat az életenergia áramlásának, orgazmikus jelenlétünknek.

 

A gyönyörtojás szándéka nemcsak az, hogy egy feszesebb pinát csináljunk magunknak, vagy követve a trendeket elmondhassuk, hogy tudatos és igényes nők vagyunk, mert van jóni tojásunk, hanem arra utal, hogy mindez a mögötte lévő valódi létállapotok következménye. Olyan gyönyörszinteké, mely nőiségünket önmagunkra vonatkozóan valós kontextusba helyezi.

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Hogyan növelheted orgazmusképességedet a gyönyörtojás használata által?
Mi a különbség a jóni tojás és gyönyörtojás jelentése, használata között?
Mi a jóni? Mi a jóni jelentése? Mi a különbség a jóni és pina fogalmak között?
KR_emblema_koptatva6feh

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.