Réka Kékes

Orgazmuskészséged Fejlesztése

avagy a szexuális önismeret útja

kekes reka

Sokan úgy vélik, az orgazmuskészség és szexuális potenciál adottság kérdése, és nem igazán fejleszthető, növelhető. Sokan hiszik, hogy a gyönyörképesség inkább adottság, mint lehetőség, melynek intenzitása és hossza nem igazán változtatható.

 

Sokszor az örömre való vágyakozásunk megreked az önmagunkról alkotott vélemények súlya alatt. Szeretnénk változni, fejlődni, de erősebb az önmagunkról alkotott kép, mint a kiteljesedés örömére irányuló vágy és a benne való hit.

 

Sokszor nehéz elfogadni azt a tényt is, hogy a test eszköz önmagunk kiteljesítésére, és nem az akadálya. Azt is gyakran elfelejtjük, hogy az életünkön és hitrendszereinken való változtatás akkor visz közelebb önmagunkhoz, boldogságunkhoz, ha azt valóban megcselekedjük, ahelyett, hogy azt tökéletesen megterveztük volna egy mértani terepasztalon, és csak várnánk a csodát.

 

Néha az egyszerű nyitottság, a befogadó szemlélődésre épülő inspiráltság sokkal egyértelműbben mutat rá önmagunkra, a pillanatban megszülető és elérhető gyönyörforrásokra, mintha azokat a hagyományos, ismert és megszokott útvonalakon keresgéltük volna.

 

A kísérletezés izgalma, a megengedés, figyelem és befogadás eszköze elengedhetetlen az orgazmikus önfelfedezés útján. Ha képesek vagyunk hagyni megtörténni a dolgokat – határaink, félelmeink lépésről lépésre feloldódnak, és sokkal intenzívebb életérzésekkel léphetünk kapcsolatba.

 

Szexuális nyitottságunk sokkal intenzívebb érzelmeket, testi érzeteket szabadít fel, ha hagyjuk kibontakozni annak könnyedségét és szabadságát. Felállított korlátaink finom, de határozott megdöntése és elengedése egy sokkal tágabb és örömtelibb szexuális odaadást eredményez – kezdeti nehézségeivel és boldogságával együtt.

 

Sokan félünk a fájdalomtól, de a mélyebb intimitáshoz való eljutás alapkövetelménye a fájdalom lehetőségének elfogadása. Nem tudunk mindig biztosra menni. És a múlt sebeit csak akkor tudjuk gyógyítani, ha magunkhoz öleljük. Merünk kísérletezni és próbálkozni ismeretlen utakkal is. És addig nem hagyjuk abba, amíg fel nem fedezünk abban valami újat, tágabban értelmezhető értéket. Néha idő kell ahhoz, hogy az új utak ismerőssé váljanak, és a megszokottságból megszülessen a bizalom, hogy azok ne gátoljanak minket, hanem lehetőségeket kínálhassanak az orgazmikus út hatalmas eszköztárában.

 

Ezeket a felfedezőutakat először a legjobb döntés egy megszokott partnerrel megosztani. Talán a legjobb társ ilyenkor számunkra önmagunk, hiszen nem kell mások vágyainak, szokásainak megfelelni, és szabadon kísérletezhetünk vágyainkkal, természetünkkel. De természetesen lehet ez egy közös felfedezés is, ha partnerünk kellően nyitott és segítő ebben az izgalmas játékban. Ez lehet egy szexuális, erotikus élmény is, de lehet egy nem megszokott dolog az életünkben – egy vidámparki séta és vonatozás, ahol nem a környezetre, hanem saját testérzeteinkre figyelünk. Egy alsónemű nélküli kutyasétáltatás, vagy egy szokatlan témájú film, nudizás.

 

A határainkat tágító témák végtelenek, bármi elérhető és felfedezhető, amit segítségnek érzünk ott és abban a pillanatban. Halgassunk mindig a testünkre, de ne a félelemmel teli testre! A test a legjobb vezetőnk a boldogság útján. Van, hogy néha kavicsra lépünk, de lehet ez egy fontos információ ahhoz, hogy elkerüljük a veszélyeket, és figyelmeztet, mik azok az utak, melyek nem megfelelőek számunkra. Halgassunk a testérzeteinkre, megérzéseinkre, és ha valami túl sok, akkor finom lépésekkel közelítsük meg. Adjunk időt, ha kell, és ne felejtsük, ez a kaland minket szolgál, és a fejlődés csak szeretetben és elfogadásban tud megtörténni. A szorongás blokkokat okoz, ha valami túl távoli és ismeretlen, ilyen esetben először fedezzük fel a körülötte lévő teret, ismerjük meg azt mélyebben, és csak azután haladjunk tovább.

 

Ha biztonságosabbnak érezzük egy vezető jelenlétét, akkor válasszunk magunknak ebben az esetben egy szexuális fejlesztőt, egy olyan szakembert, akiben megbízunk, aki követhető példaként mutatja az utat orgazmuskészségünk megformálásában, szexuális gyönyörtudatosságunk kialakításában.

 

Az élet kaland, és mindenki maga határozza meg, hogy azt hogyan teszi. A legfontosabb az, hogy azt ne a gátjaink, félelmeink, vakmerőségünk vagy bizonyítási vágyunk határozza meg, hanem a bensőből fakadó – valódi értékekre és Életre vágyó lényünk, aki kész alkalmassá tenni magát olyan orgazmikus magasságokra és mélységekre, amivel „hősökké” válhatunk saját szemünkben saját örömünkre…

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Mik az éretlen női szexualitás jelei és hogyan lehet a vágytalanság érzését felülírni?
Mi is a valóban felépült hüvelyi orgazmus és milyen testérzetekkel jár a tévhiteken túl?
Vajon van-e lényegi különbség a férfi és női orgazmus között a nemi szerepeken túl?
KR_emblema_koptatva6feh

erotic content

Are you over 18 years old?
By entering, you accept the rules for viewing adult content.