Réka Kékes

Jóni Tojás vs. Gyönyörtojás

avagy a LÉNYEG A LÁTSZAT MÖGÖTT

kekes reka

A női önismeret és önfejlesztés világában a jóni tojás egy eléggé elterjedt és ismert eszköz, melyet tudatosan használnak a női egészség és energiavitalizáció eszközeként. A jóni tojás megfelelő használatával alkalmas a különféle női problémák enyhítésére, így például a hüvelyizomzat elváltozásainak megakadályozására, az alhasi görcsök megszüntetésére, premenstruációs tünetek kezelésére. Valamint alkalmas a szülés vagy egyéb műtéti beavatkozások után a hüvely és medencealapi izomzat regenerációs folyamatainak elősegítésére, az öregedés általi, alhasi panaszokat okozó, megnyúlt medencei tartószalagok újbóli felkönnyítésére a belső szerveket tartó medencei alapzat megerősítése és tonizálása által. De mi történik akkor, ha az intim torna kapcsán szexuális izgalmat vagy gyönyört tapasztalunk a hüvelyben? Illetve van-e jelentősége annak, ha a jóni tojást szexuális örömszerzésre vagy szexuális fejlesztésre használjuk? Mi a lényegi különbség a jóni tojás és gyönyörtojás között? Milyen károk érhetnek minket, ha nem teszünk különbséget ezek között?

JÓNI TOJÁS - A GÁTEDZÉSEN TÚL

Sajnos nem sokan látnak lényegi eltéréseket e kétféle segédeszköz használatában, hiszen kinézetre ugyanolyan tulajdonságokat hordoznak, nem mutatnak differenciát. A jóni tojás és a gyönyörtojás közötti lényegi különbség a használatukhoz kapcsolódó szándékban rejlik. Hiszen a hüvelytojás célja a fizikai hüvelyizomzat és gáttájék szövetének edzése, jobb esetben a medencei vitalitás fokozása, az ott lévő életenergia felébresztése, tudatos aktiválása a fizikai behatások fokozása által.

De itt egyáltalán nem kerül szóba a gyönyörszerveink által megszülető vágy és izgalom kérdésköre, ami érthető is, hiszen sok esetben, akik a jóni tojást intim tornához használják, olyan komoly problémákkal küzdenek, ami kizárja a nagyobb intenzitású életenergia feltételezését.

JÓNI TOJÁS - VESZÉLYEK

A komolyabb konfliktus ott keletkezik, amikor olyanok kezdenek bele a gátedzésbe és hüvelytornába, akik súlyos tünetekkel nem rendelkeznek, csak szeretnék karbantartani nőiségüket, és szeretnék szinten tartani magukat. Tehát azok, akiknek a medencei energiaszintjük magas, megfelelő vitalitással rendelkeznek, és amikor természetes módon ennek velejárójaként szexuális felfokozottság jelentkezik bennük a jóni tojással való gyakorlatok során, azt elfojtják, rosszá teszik vagy szégyenbe helyezik, mert ezeknek a gyakorlatoknak úgymond „nem ez a célja”. Tehát megtanítják magukat érzéketlenné tenni a megjelenő energiával szemben, semmissé teszik azt.

Sokszor az is megtörténik, hogy az oktató vagy a környezet helyezi őket szégyenbe azáltal, hogy ezek az oktatók nem részesültek megfelelő szexuális edukációban, és emiatt észrevétlenül tabusítják a szexuális energia létét, a társadalom általi nyomás miatt figyelmen kívül helyezik azt. Ez történhet a „nem veszek róla tudomást” energiája által, amikor valakire lefagyással és ledermedéssel válaszol a tér, mert az öntudatlanul felnyögött a jóni tojás használata közben, illetve a feszültséget kitoló felnevetéssel vagy megszégyenítéssel válaszoló környezet, melyet az oktató kezdeményez vagy jobb esetben jóváhagy.

Így talán érthetővé válik annak a ténynek a súlyossága, hogyha nem megfelelő és nem eléggé tudatos módon értelmezzük a jóni tojás vagy gyönyörtojás közötti különbségeket, az jelentős félreértéseket és problémákat tud okozni, legfőképpen a szexualitásunk területén. Szexuális fejlesztőként ezért kiemelten fontosnak tartom, hogy beszéljünk a jóni tojás és gyönyörtojás megkülönböztetéséről, elkerülve a félreértésből kialakuló problémákat és kialakuló szexnegatív szokásokat. Hiszen ki szeretne azzal szembesülni, hogy a jóni tojás használata által nagyobb kárt okozott magának, mint örömet és előremutató fejlődést?

GYÖNYÖRTOJÁS - CÉLJA ÉS SZÁNDÉKA

Ahogy említettem, a gyönyörtojás gyakorlatilag olyan hüvelytojás vagy jóni tojás, melyet nemcsak a gyönyörszervek fizikai-energetikai vitalizálására használnak, hanem azt meghaladva erotikus-szexuális segédeszközként, fejlesztőeszközként is.

Ezért a gyönyörtojás használata a jóni tojás célját kiterjesztve hatással van a fizikai testre irányuló gyakorlatokon túl az energetikai kiérzékenyítésre, hüvelyi érzékébresztésre, medencei jelenlét-tudatosságunk figyelem általi stabilizálására, valamint az arra épülő erotikus érzékenység fokozására, szexuális izgalmi szintjeink szabályozására és folyamatos fenntartására. Így a gyönyörtojás egyértelműen az ösztönös örömszerzés lehetőségén túl nemcsak szexuális segédeszközként vagy játékszerként értelmezhető, hanem edukációs célzattal fejlesztőeszközként is számon tartható.

Így, mivel a jóni tojás egy olyan sokrétű eszköz, mely lehetőséget ad a különféle szándékaink megvalósítására, érdemes örökéletű és jó minőségű eszközt választani, mely hosszú élettartammal tud szolgálni minket szexuális önmegvalósulásunkban.

GYÖNYÖRTOJÁS - TÖBB MINT JÓNI TOJÁS

Tehát röviden összefoglalva a gyönyörtojás olyan jóni tojás, mely természetes, organikus, élő anyagból készült, kézzel megmunkált kristálytojás. Olyan örökéletű eszköz, mely intim, személyes társunkká válhat hosszú távon. Könnyen tisztítható, tárolható, és ami talán még ennél is fontosabb: nem tartalmaz toxikus anyagokat, mint a műanyag „szexjáték” társai.

Hűthető, melegíthető, és bármilyen síkosítóval használható, ellentétben a mesterséges alapanyagból előállított intim segédeszközökkel. Bár a tapasztalataim szerint egy megfelelő, szexuális fejlesztő útmutatása által elsajátított szexuális önmegvalósítás és önszabályozás mellett egy idő után erre már egyáltalán nem is lesz szükség. Nem utolsósorban pedig ami kiemelten fontos lehet a jóni tojás kapcsán, hogy nem okoz szexuális függőséget, sem medencei érzéketlenséget, mint a vibrátorok vagy egyéb rezgő „játékszerek”.

GYÖNYÖRTOJÁS MINT SZEXUÁLIS FEJLESZTŐESZKÖZ?

Ha ezen információk mentén összehasonlítjuk a jóni tojás és gyönyörtojás használatának jelentőségét, azt is látni fogjuk, hogy mennyire fontos, hogy ezeket az ismereteket terjesszük, tovább adjuk, teret képezzünk neki a szexkultúra mentén, és ne hagyjuk, hogy a tabuk és félreértések mentén elterjedt elképzelések határozzák meg valóságunk. Ezért azon felül, hogy megértjük ezen gondolatok fontosságát, mi is részesévé válunk egy tudatosabb szexuális edukáció megteremtésében, és tovább adjuk.

A gyönyör életünk láthatatlan forrása, az élet misztériuma. Engedjük, hogy ez az élet a sötétségből a felszínre törjön, a gyönyörtojás mint szexuális fejlesztőeszköz és mint rituális eszköz elhatárolódjon a determináló nézetektől, megsemmisítő megközelítésektől, és a jóni tojás jelentésére oly módon tekintsen, mely nemet mond a ledegradáló „segédeszköz” vagy „szexjáték” kifejezésekre. Hagyjuk, hogy a gyönyörtojás kifejezés elfoglalja méltó helyét, és szavainkon keresztül, az általunk létrejött ismeretterjesztés által természetes fogalmainkká váljon, és ezáltal a nőiség szimbólumává váljon.

Ha szeretnél magadnak gyönyörtojást választani vagy egyéb természetes alapanyagú gyönyörrudak, érzéki-szexuális fejlesztőeszközök között válogatni, látogass el a rituii weboldalára. A jóni tojások használatával kapcsolatban részletes tájékoztatót, hogy hogyan is tudod megfelelő módon kialakítani a jóni tojásoddal való alapszintű kapcsolatodat, itt találod meg.

szexologus_hatterkep_01

hasonló cikkek

Hogyan növelheted orgazmusképességedet a gyönyörtojás használata által?
Mit is jelent az a fogalom, hogy jóni tojás vagy gyönyörtojás? Milyen okból és céllal használjuk?
KR_emblema_koptatva6feh

erotic content

Are you over 18 years old?
By entering, you accept the rules for viewing adult content.