Réka Kékes

Jóni Tojás Használata és Célja

avagy jóni tojás a mindennapokban

kekes reka

A jóni tojás használata szempontjából sokrétű funkcióra szánt eszköz. Egy olyan kristályból készült tárgy, melyhez az alkalmazását tekintve a gyönyörtojás kifejezés talán sokkal megfelelőbb – a medencealapod megerősítésén és az izgalmi vágyszinted megemelésén túl szexuális fejlesztőeszközként is meghatározhatja mindennapjaidat. Ezért elkerülve a félreértéseket és a nem megfelelő alkalmazást, fontos néhány lényegi dolgot tisztázni a jóni tojás használata kapcsán.

KINEK JAVASOLT A JÓNI TOJÁS HASZNÁLATA?

Az egyik legfontosabb kérdés az, hogy milyen szándékkal fordulsz a jóni tojás felé, milyen céljaid vannak vele, és azt milyen formában és keretek között szeretnéd megvalósítani. Az egyik meghatározó oka a jóni tojás használatának, hogy valamilyen fizikai problémával küzdünk nőiségünk kapcsán vagy a szexuális gyönyörszerveinket illetően. Ilyen lehet az alhasi fájdalom, a különféle menstruációs panaszok, hüvelyrenyheség, megnyúlt méhszalagok, vizelettartási problémák, fogantatásképtelenség, fájdalmas szex vagy a hüvely befogadási képességének hiánya. 

A másik probléma vagy ok, ami miatt a jóni tojás alkalmazása javasolttá válhat számunkra, energetikai eredetű. Ez pontosabban azt jelenti, hogy lehet, hogy még nincs jelentősebb fizikai tünetünk a nőiségünk vonatkozásában, de energetikai szinten már jelentkezik a konfliktus, mely szexuális vágyhiánnyal, orgazmuszavarokkal, szexuális kapacitáshiánnyal, a testben és érzelmileg átélt gyönyör megtagadásával jár együtt. Ezek mögött gyakran a nőiségünkhöz, az életenergiánkhoz, a gyönyörképességünkhöz kapcsolódó traumák, blokkok, mentális vagy érzelmi zavarok húzódhatnak meg, illetve ennek kivetüléseként testvonatkozású, szomatikus alapú szégyen, ellenállás jelenhet meg a szexualitás témakörét érintően.

obszidián jóni tojás használata - gyönyörtojás használata - Kékes Réka

A gyönyörtojás vagy jóni tojás alkalmazása nemcsak azoknak lehet javasolt, akik fizikai-energetikai problémákkal és tünetekkel küzdenek, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak szeretnék jobban megismerni önmagukat, növelni vágykapacitásukat, szeretnének kiterjedtebb szexuális önismeretre szert tenni. Azoknak, akik szexuális értelemben szeretnék fejleszteni magukat, és olyan ismeretlen területeket is magukévá tenni, mint például a hüvelyi orgazmus, teljes testorgazmus, szexuális energiaszabályozás, női energiamegtartás, gyönyöralapú kapacitásnövelés.

Tehát összefoglalva a jóni tojás használata azoknak javasolt a komolyabb fizikai problémával küzdők mellett, akiknek alacsony az életenergia-szintjük, szexuálisan kiégettnek érzik magukat, vagy épp ellenkezőleg, kielégületlennek élik meg a szexüket vagy orgazmusukat. Azoknak is javallt, akik erotikus, szexuális értelemben véve érzéketlenebbek, érdektelenek, elutasítják a szexet, alacsony az orgazmuskapacitásuk, vagy épp pornó- orgazmus-, szexfüggőségben szenvednek, vagy úgy érzik, fejletlen az orgazmuskészségük.

Azoknak is ajánlott a jóni tojás használata, akik nem tudnak ellazulni, feszült a hüvelyük, nem éltek át soha teljes testi vagy energetikai orgazmust, sejtorgazmust, vagy csak egyszerűen ismerethiányuk van saját szexuális működésük, szükségleteik, igényeik terén. Azoknak is hasznos lehet, akik a nőiségükben átmeneti szakaszban vannak: akik menopauzában szenvednek, akik még nem avatódtak be a szexuális kapcsolatok világába, vagy akik szülés előtt, után vannak.

JÓNI TOJÁS HASZNÁLATA - MILYEN FORMÁBAN?

Természetesen a jóni tojás használata egy egyéni folyamat, legyen az szexuális önfejlesztés vagy a témához kapcsolódó érzelmi-energetikai-fizikai blokkok és elakadások oldása, hüvelyi stressz megszüntetése, mégis érdemes átgondolni, hogy mennyire van szükségünk kezdetben valakire, aki beavat és kísér minket anélkül, hogy nem megfelelő szokásokat építenénk ki testi és medencei önkapcsolódásaink terén. A kezdeti szakaszban lehet erre a célra keresni egy szexuális fejlesztőt, tapasztalatorientált szexoktatót, szomato-szexuális bodyworker-t, aki testalapú gyakorlatokon keresztül megmutatja a jóni tojás használati lehetőségeit.

Vagy választhatunk online lehetőségeket, oktatást is arra a célra, hogy elsajátítsuk a jóni tojással való önmunkát. Viszont a gyakorlati technikák integrációja után érdemes felkeresni egy szexuális fejlesztőt abból az okból, hogy kiszűrjük az esetleges félreértéseket, és a szomatikus korrekció után biztonságosan folytathassuk az önfejlesztést tovább.

jáde jóni tojás használata - gyönyörtojás használata - Kékes Réka

Ha túlságosan szemérmesek vagyunk, és úgy érezzük, hogy nehéz feltárni önmagunkat egy szakmailag képzett, mégis úgymond „idegen” előtt, akkor kérhetjük azt, hogy a fejlesztő önmagán mutassa meg a gyakorlatokat és hívja fel a figyelmet a lényegi pontokra. Tartsuk mindig szem előtt, hogy mindig van választási lehetőségünk arra, hogy fokozatosan sajátítsuk el azokat az ismereteket, melyek támpontok tudnak lenni szexualitásunk ismeretlen ösvényén, és ne hagyjuk, hogy a szégyen vagy gátlások elfedjék valódi lényünket és határainkat.

Egy szexuális fejlesztő lehet bármennyire érzékeny és szakavatott, nem tud megvédeni minket és felelősséget vállalni helyettünk, ha nem tárjuk fel előtte azt, hol tartunk a folyamatainkban, és mi az, ami ott és abban a pillanatban a legjobban tud támogatni minket. Ezért igényeink felvállalása és kommunikációja a mi feladatunk.

MILYET VÁLASSZUNK?

Azon túl, hogy tisztázzuk a szándékaink mentén azt, hogy a jóni tojás alkalmazása által milyen hatásokat és eredményeket várunk, azt is fontos meghatároznunk, hogy ehhez milyen jóni tojást vagy gyönyörtojást válasszunk. Hiszen nem mindegy, hogy az milyen anyagból van, mekkora, van e rajta furat vagy sem, mert az fogja behatárolni, hogy milyen gyakorlathoz szeretnénk azt bevetni, milyen technikához alkalmazzuk eszközként.

Az egyik legfontosabb szempont tehát, hogy milyen jóni tojást vegyünk, az az, hogy mi az elsődleges cél, mire fogjuk azt használni pontosan. Ha hosszú távon gondolkodunk, napi szinten dolgozunk vele és leginkább szexuális fejlesztésre használjuk, akkor mindenképpen anyagválasztásban a jáde, legfőképpen a fehér jáde javasolt, ha pedig ideiglenesen van szükségünk rá, mert valamilyen árnyékmunkát végzünk általa, szexuális blokkoldásra szánjuk, akkor a fekete obszidiánt. Természetesen ha mind a kettőre szükségünk van, akkor érdemes egyben megrendelni, mert úgy pénzt spórolhatunk vele.

obszidián jóni tojás használata - gyönyörtojás a mindennapokban - Kékes Réka

Méretválasztásban is aszerint döntünk, hogy milyen a hüvelyünk és milyen célra szánjuk az eszközt. Azok a nők, akiknek renyhe a hüvelyük és az izomzatot szeretnék újraéleszteni, kezdetben nagyobb gyönyörtojást használjanak és fokozatosan váltsanak kisebbre. A gátizom-erősítésnél a három méret közül a nagyobbtól a kisebb felé közelítünk annak megfelelően, hogy szültünk, vagy sem. A szült nők általában a legnagyobb méretet választják kezdetben, a szexuális életet élő, de nem szült nők a közepeset. Ha szexuális fejlesztést végzünk vele, akkor a közepes vagy nagyméretű gyönyörtojást részesítjük előnyben, kivéve, ha nem éltünk előtte behatolással együtt járó szexuális életet. Ott kezdetben a kis méret ajánlott. Azok, akik érzéketlenebbek vagy a jóni tojás használata előtti életükben az intenzív stimulációra építették izgalmi szintjük stabilizációját, azoknak kezdetben a nagyobb méret javasolt, ellentétben azokkal, akik leginkább a tudatukkal vagy energetikai értelemben építik vágyterüket, nekik a kisebb méret is elég.

A jóni tojás méretén és anyagán kívül fontos szempont, hogy fúrt vagy fúratlan gyönyörtojás közül válasszunk. Azok, akik félnek, hogy nehezen tudják eltávolítani az eszközt, feszült, rugalmatlan a hüvelyük, nehezen nedvesednek, azok inkább a fúrt tojást válasszák, de akik ismerve önmagukat tudják, hogy könnyen és akár mélyebben is be tudnak hatolni ujjal a hüvelyükbe, illetve erőteljesebb az izomzatuk, és ki tudják préselni a kristályt a madzag segítsége nélkül, nekik a fúratlan változatot javaslom, mert könnyebb a tisztítása.

HOGYAN TÁROLJUK?

Mivel a kristályok nagy figyelmet igényelnek, hogy ne törjenek, érdemes őket letisztítva egy erre szánt dobozban tárolni. A tisztításuk is egyszerű. Langyos folyóvíz alá tartva tudjuk átmosni őket és eltávolítani róluk a szennyeződést, hüvelyváladékot a vele való munka előtt és után.

MILYEN SZÁNDÉKKAL HASZNÁLJUK?

A tisztításon, tároláson túl a jóni tojás használata mindig legyen tudatos, figyelemmel teli, és fontos, hogy a vele való kapcsolat felvétele legyen kellően fokozatos és elmélyült. És az is megfontolandó javaslat, hogy csak akkor vegyük elő, ha az nem megszokásból vagy rutinból történik. Ennek megfelelően a használat gyakoriságát is inkább a testtudatosságunk és testérzeteink határozzák meg, ahelyett, hogy fejből döntünk a jóni tojás alkalmazása mellett. Hiszen itt nem az a cél, hogy kipipáljuk az önkapcsolódást, hanem az, hogy valódi test- és érzelmi-energetikai állapotváltozást idézzünk elő.

Ha pedig a jóni tojás általános használatán túl azzal kapcsolatban szeretnél javaslatokat, hogy hogyan kezdj neki a gyönyörtojással való napi munkának, ajánlom az Orgazmuskészséged Fejlesztése Jóni Tojással című hanganyagomat.

Magáról a jóni tojásról, és arról, hogy miben tér el a gyönyörtojástól és egyéb kristálytojásoktól, itt tudsz bővebben olvasni a blogcikkemben. Ha pedig szeretnél még részletesebb információt a használatukra vonatkozóan, akkor látogass el a Rituii szexuális fejlesztőeszközöket forgalmazó oldalamra, és töltsd le az ott található Használati Útmutatót.

Jóni tojás használata és célja - Kékes Réka

hasonló cikkek

Mi a különbség a jóni tojás és gyönyörtojás jelentése, használata között?
Mit is jelent az a fogalom, hogy jóni tojás vagy gyönyörtojás? Milyen okból és céllal használjuk?
Mi a jóni? Mi a jóni jelentése? Mi a különbség a jóni és pina fogalmak között?
KR_emblema_koptatva6feh

erotic content

Are you over 18 years old?
By entering, you accept the rules for viewing adult content.